perjantai 7. lokakuuta 2016

Televisio on rautaa




Leipää ja sirkushuveja.
Tai ehkä perjantaisin voisi joillekin sanoa Kaljaa ja Sirkushivejä.

Elämämme pyörii pakollisen työn äärellä ja tämän jälkeen ihmiset viihdyttävät itseään makaamalla sohvalla kotona tuijottamassa televisiota. Mikään ei ole muuttunut sitten Rooman vallan ajan, kun hallinto piti väkeä kurissa coloseumin istuimilla. Coloseumin peukuttamismuoti on palannut taas ajankohtaiseksi. Vanhat tavat pysyvät tiukasti mukana.

Jotkut jättävät työt väliin ja makaavat vain kotisohvalla.Eli tämä joukko on ymmärtänyt, mikä on kotisohvan todellinen merkitys.

Kun kansa pysyy tyytyväisinä kotona, niin ulkona on rauhallisempaa. Hyvä esimerkki tästä on uudenvuoden aatto, jolloin televisioon on laitettu monia ohjelmia, jotka ehkä kiinnostavat ihmisiä... Vähemmän väkiä kadulla, kadut pysyvät kunnossa.

Ehkä jopa kotoinen elämä on rauhallisempi, kun ryyppäävä ja hakkaava mies on television äärellä...
Tai sitten se nalkuttava ja henkistä väkivaltaa harrastavat kiero nainen on lempiohjelmansa lumoissa.

Koska elämä on yllätyksiä täynnä ja koska tasapaksuisuus ja juonessa pysyminen on tylsää, niin tälläkin blogilla on lupa pomppia suuntaa tai toiseen sen mukaan, mikä fiilis blogin kirjoittajalla on.

Ei mitään perusteluja tarvita.

Hymy!

Minun ja mielikuvitustyttökaverini lemppariohjelmia tulee 'Sattuu ja tapahtuu'- kanavalta. Sen löytää siitä kaikkien tuntemasta kanavapaikasta 298877u077097732k. Suosittelen tätä hienoa kanavaa näin perjantai päivänä, kun maailma on täynnä kauhuja, joita media syöttää eteemme ja yrittää laittaa asiat siistiin pakettiin, joka on kaikkien normien ja sääntöjen mukaisia.

'Sattuu ja tapahtuu'- kanavalla ei kunnioiteta mitään normaaleja tapoja ja näytetään maailma inhorealismin näkökulmasta.

Ja nyt pääsette mukaan perjantai-iltaan, kun Maiju ja minä istumme television äärellä ja katsomme illan parasta tuotetta.... MestariBitchien finaalikarsintaa.

Ihan saatteeksi voin tästä ohjelmasta kertoa, että finaalikarsintaan yritti satoja ehdokkaita. Kukin esikilpailujakso oli jäätävää ihmisten polkemista ja haukkumista ja ehdottomasti alistamista. Jokainen ehdokas näki maailman vain omien lasien takaa ja halusi vain omia asioitaan.

Ja tuomarit olivat armottomia ja häikäilemättömiä. Vain katsojalukuja edistävät kilpailija pääsivät eteenpäin ja muille naurettiin äänekkäästi ja näkyvästi. Esikilpailut sisälsivät paljon hermoromahduksia, ambulanssikyytejä ja mielivaltaa. Eräässä jaksossa jopa vandalistit hyökkäsivät ja tuhosivat koko kilpa-areenan. Vandaalien johtaja pääsi jatkoon.

Mutta nyt kisa on päässyt lopulliseen finaalikarsintaan, jossa viimeiset kilpailijat valitaan. Tässä karsinnassa on viisikymmentä tiukkaa naista mukana verenhimoinen katse silmissään. Jakso alkaa raikuvalla musiikilla ja kamera-ajolla kilpailutilassa, joka koostuu suuresta salista ja kattoparvesta, jonne on kerääntynyt tsempaajia, jotka hymyilevät ja nauravat kaikelle, mitä näkevät. He myös osaavat taputtaa käsiään.

Kilpailun juontaja aloittaa puheensa, kun kamera kaartelun jälkeen saapuu kuvaamaan juontokorokkeen eteen.

"Toivotamme kaikki Bitchit tänään tervetuleiksi tähän ensimmäisen mestariBitch finaalikarsintaan. Te olette kiitettävän röyhkeästi tunkeneet itsenne tähän kisaan tallaten muita kaltaisianne jalkoihinne, kiristäen, murhaten, loitsien ja muita epämiellyttäviä menetelmiä käyttäen. Jotkut teistä ilmeisesti saivat jopa ohjelman tuottajan eroamaan, joten jouduimme hankkimaan paljon kovapintaisemman kaverin tilalle.
Mutta pikemittä puhetta, tervetuloa... tai menoa, sillä osa teistä saa tulisen poistumisen täältä pois.  Jotkut jopa saattavat joutua suoraan arkkuun ja polttohautaukseen, jos edellisiä finaaleja muistetaan."

Ohjelman juontaja on ruma ja lihava mies, jolla on likaiset hiukset ja repaleinen frakki päällään. Hampaat, jotka silloin tällöin tulevat esiin suusta, ovat niin likaiset, että niitä todennäköisesti ei ole koskaan hoidettu millään tavalla.

Juontaja jatkaa:" Teillä on nyt ensimmäinen tehtävä edessänne, joka ratkaisee, ketkä teistä ovat ansainneet finaalipaikan. Finaalipaikkaa varten pitää tehdä murea aines jotain, millä vakuutatte meidät, että olette paikkanne ansaineet. Ne jotka katsomme täysin nolliksi saavat nopean poistumisen heittolingon kautta lähimmälle pellolle. Teille ei ole merkitty paikkoja pöytiin tähän suureen saliin, jossa voitte valmistaa aineksen. Tarpeita löydätte varastotilasta salin perältä, kunhan ensin keksitte, mikä ovi on oikea. Kun olette noin 47,6 minuutin päästä valmiit, niin arvostelemme kunkin tuotoksen ansion mukaan. Siis teidän, jotka olette saaneet jonkun tuotoksen aikaan."

Juontajaa nyökkää.

"Kysymyksiin emme vastaa ja paikat voitte hakea itse. Paikkojen löytämiseen ja haltuun ottoon voitte käyttää mitä tahansa menetelmiä. Huonoa onnea arvon... ladyt."

Yllätykseksi kaikki kisaajat ovat naisia. Toiset näyttivät huomattavasti ja toiset taas ei niin huomattavasti oman sukupuolensa edustajilta..

Kisa alkaa.

Ensimmäisissä kuvissa kisaajat rynnivät kilpasaliin. Osa väestä alkaa tappelemaan keskenään. Potkuja, puremista... Eräs iski salin perällä olevan iskee mahdollisen varaston oven kanssa kilpailijaansa päin niin kovin, että tämä kopsahti lattialle makaamaan ja jäi siihen paikkaan. Muita kilpailijoita loikki maassa olevan yli. Perältä päin alkaa kuulua huutoja ja mahdollisen varaston ovelta horjuu toinen kilpailija kalpeana ulos ja kompastuu oven edessä makaavan päälle. Kummatkin jäävät makaamaan paikoilleen. Myös kisasaliin alkaa kertymään ihmispinoja.

Toiminta on rajua ja hiuksia lentää ilmassa.

Lopulta kymmenen minuutin kuluttua voittajanaisten joukko on valloittanut sanan mukaisesti paikat salin pöytien ääreltä - Pöytien äärellä olevat pitävät etäisyyttä kanssa kilpailijoihinsa ja lyömäaseet pöydällä valmiina poimittaviksi.

Yläparvelta kuuluu taputuksia ja suosionosoituksia, kun naiset alkavat tehdä tuotteitaan. Paistinpannuja, kattiloita, veitsiä, lusikoita, kauhoja sekä armotonta välineiden kolinaa. Lisämausteensa antavat vihaiset mulkaisut, joilla kilpailijat varmistavat, että saavat tehdä tuotettaan omassa rauhassaan ja muut kilpailijat pysyvät kaukana.

Kaikki muut ovat työn touhussa paitsi upean näköinen blondi, joka viilaa kynsiään sivummalla - riittävän kaukana muista kilpailijoista. Hän on koko kisan aikana pyrkinyt pysymään ehdottoman passiivisena mitään tekemättä omassa nurkassaan.

Paitsi tietenkin viilaa pitkiä punaisia kynsiään.

47,6 minuuttia.
Kuuluu gongin ääni.
Yläparrella oleva väki nojautuu parveen jännittyneenä ja on aivan hiljaista.

"Kas noin arvoisat kilpailijat," ilmoittaa tuomaristo," Välittömästi poistukaan pöytienne äärestä. Kytkemme sähkövirran pöytiin. Jos yhä olette pöydän äärellä, emme takaa pystyttekö jatkamaan kisaa."

Liike salissa on nopeaa.

Jäljellä on viisitoista kilpailijaa. Muita ehdokkaita raahataan parhaillaan ulos salista. Heidän kunnostaan ei saanut televisioruudussa tarkkaa selvyyttä.
Mutta ohjelma tekee nopean katsauksen karsiutuneisiin. Näyttää pieniä videopätkiä, mitä mieltä nämä olivat olleet finaalikarsinnasta.

"Tulen yrittämään parastani," selittää eräs kolmikymppinen kotiäidiltä näyttävä nainen," Jos ei muuta, niin käytän tätä," hän kaivaa oikealla kädellään esiin vaatteidensa alta ison terävän keittiöveitsen, joka on valmiiksi veren tahrima. Veitsen merkki näkyy veren keskellä selvästi ja kamera jopa suurentaa, jotta veitsen merkki ja valmistaja ovat katsojalle mahdollisemman selvästi nähtävillä." Tällä olen edennyt finaalikarsintaan asti, joten uskon vakaasti eteneväni tämän avulla eteenpäin." Nainen hymyilee. " Tämä on hyvä merkki." Nainen osoitti vasemman käden sormellaan veitsen merkkiä veren keskellä.

Ruutuun tulee teksti. Joutui kahden naisen pahoinpitelemäksi. On tällä hetkellä sairaalan teho-osastolla koomassa.


Nyt on vuorossa annosten arvostelu. Tuomarit, joita on kolme, kutsuvat kunkin kilpailijan erikseen tuomarihuoneeseen, jossa he tutustuvat kilpailijoiden tekeleisiin.

 Ensimmäisenä paikalle saapuu blondi, joka hymyilee tuomaristolle kauniisti hohtavan valkoisilla hampaillaan. Hänellä ei ole mukanaan muuta kuin kynsiviila, jota oli taitavasti käytellyt kilpailusalin nurkassa.

"Missä annoksesi on," kysyy kolmihenkinen miehistä koostuva tuomari ryhmä.

Blondi hymyilee.
"Voisinko puhua hetken teidän kanssanne, yksityisesti," Blondi hymyilee leveästi pullistaen isoja rintojaan ja näyttäen sääriään.

Tuomarit puhuvatt keskenään hetken.
"No, säännöt eivät kiellä sellaista." Tuomarit sanovat. Kaikki neljä siirtyvät takahuoneeseen keskustelemaan.

Tässä kohdassa on mainostauko, jonka aikana mainostetaan terveysjuomia, kuntolaitteita, tuhoon tuomittuja lomaosakkeita, lemmikkien ruokaa, koirien tekohampaita, kissojen tekoripsiä sekä "tyrmää naapuri" roboja.

Mainosten jälkeen kaikki neljä palavat takahuoneesta. Tuomarit hymyilevät.
"Kyllä, annokseni oli aivan mahtava," ilmoittavat tuomarit saman tien yhteen ääneen." Jatkat seuraavalle finaalikierrokselle ja lisäksi ansaitsit koskemattomuuden kaikille tuleville kieroksille."

Koskemattomuus tarkoittaa sitä, että blondi ei voinut tipahtaa millään kierroksella pelistä... Eli hän on loppuun asti mukana - ellei hänelle sitten käy huonosti.

Seuraava kilpailija on herttainen mummo, joka toi tuomaristolle piparkakkuja.

"Piparkakkuja?" tuomaristo kysyy mummolta.

"Niin juuri sellaisia,joista Hannu ja Kerttu pitävät. Näillä voi houkutella..." Mummon puhe katkeaa Tuomariston äänekkääseen vastalauseeseen.
"Tässä kilpailussa piparkakuilla ei pärjää. Ne ovat aloittelijoiden kamaa. Tiedäthän, miten Hannu ja Kerttu tekivät piparkakkunoidalle..."

Tuomaristo pitää sanoissaan tauon, jolla tehostaa puhettaan. ja nostaa kättään sitten kohti erästä ovea," Hän joutuu polttouuniin," tuomaristo ilmoittaa.

Vanha herttainen mummo raahataan pois paikalta. Hän potkii, huutaa ja puree, mutta mikään ei auta. Jostain kuuluu oven pamahdus ja kuuma tuulahdus heiluttaa tuomariston vaatteita.

Seuraavaksi paikalle tulee pieni tyttö, joka kantaa käsissään pientä pataa.
"Oi mitä tässä padassa on?" ensimmäinen tuomari kysyi ottaessaan padan tytön käsistä.
"Nuuhkaise sitä," tyttö pyytää iloisesti hymyillen. Hän heiluu siinä tuomariston edessä yrittäen pidättää kikatustaan ja silmiään puolelta toiselle heittäen.

Yksi tuomareista ottaa padan käsiinsä. Ilmeestä päätellen pata on kuumaa. Tuomari nostaa  padan kantta. Tuomari nuuhkaisee pataa ja muuttuu vihreäksi ja katoa kamerakuvasta. Kaksi muuta tuomaria tuijottavat lattialle ja sitten kääntävät katseensa tyttöön.

"Nuuhkaiskaa tekin," tyttö kehottaa kiltti ja viaton ilme kasvoillaan.

"Jos toinen kerta," sanoo tuomarikaksikko," Olet päässyt seuraavalle kierrokselle. Menenhän siitä."

Jostain paikalle juoksee ensiapuhenkilökuntaa.

Mainoskatkos.

Mainoskatkon jälkeen tuomarikolmikko ottaa vastaan uuden kilpailijan. Tai viisi muuta kilpailijaa. He kaikki ovat kovin samanlaisia. Mielenkiintoisia epämääräisiä sörsseleitä, joista oikeasti ei oikein ottanut selvää, mitä ne ovat. Kolme naisista saa jatkaa ja kaksi saa raivokohtauksen, kun heille annetaan kenkää. Naiset yrittävät tappaa tuomarit, mutta kilpailun henkilökunta saa kummatkin naiset nujerrettua lattialle.
Jonkun ajan päästä yläparren väki taputtaa, kun katapultit heittelevät retkottavia hahmoja taivaalle.

Suosionosoituksia ja innostuneisuutta!

Uudet yrittäjät saapuvat tuomarikolmikon eteen.

On moottorisahalla tuomareita uhkaileva isokokoinen nainen, joka jahtaa tuomareita epätoivoissaan, kunnes kompastuu ja joutuu oman moottorisahansa uhriksi.

On uskomattoman häikäisevän näköisen ruuan tekijä, joka huumaa kaikki tuomarit ja saa nämä lupamaan naiselle taivaan ja maan - tai vain jatkoon pääsyn.

On muutama tylsempää osallistujaa, joista arvotaan kolikolla jatkoon pääsevät.

Lopuksi on aivan taikajuoman tehnyt nainen, joka kutistaa tuomarit pikkurikkisiksi. Hän palauttaa heidät takaisin oikean kokoisiksi vasta, kun on saanut lupauksen jatkoon pääsemisestä.

Ja tämän jälkeen jakso päättyy suureen yhteiskuvaan, jossa vartijoiden pitää estää kilpailijoita kuristamasta toisiaan.

" Ja ensi viikolla palaamme seuraamaan näiden kilpailijoiden taivalta MestariBitchiksi," kammottavan näköinen juontaja ilmoittaa ja vilkuttaa synkkä ilme kasvoillaan.

Lopputekstit juoksevat ja ohjelma päättyy.

Maiju sulkee television.
"Jaksan tuskin odottaa," Maiju ilmoittaa.

Minä en sano mitään.

"Etkö pitänyt siitä?" Maiju kysyy syytä hiljaisuuteni.

"Hieman mauton jakso tällä kertaa. Liian itsestään selvää. Ei mitään omalaatuista ja erilaista. Tuollaisia jaksoja näkee ihan tavallisiltakin suomalaisilta kanavilta nykyään loputtomasti. Mausteet ovat vain vähän erit," ilmoitan Maijulle.

"Muissa tippuminen ei ole yhtä rankaa kuin tässä," Maiju puolustaa jaksoa.

"No ok," sanon. " Toivottavasti seuraavassa jaksossa on jotain uutta."

"On varmasti," Maiju sanoo leveästi virnistäen," Olen varma siitä."

Raavin leukaani. Sitä kutittaa.

Minä en ole niinkään varma, että seuraava jakso on parempi, mutta aina voi yllättyä positiivisesti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti