torstai 20. lokakuuta 2016

Torjuminen





Oletko tullut pahastikin torjutuksi?

Katson Maijua syrjäsilmällä.
" Se oli varmaan se viimeinen niitti torjuntakerroista. Kun vain tuntee, että koskaan se unelmien tyttö ei millään tavalla hyväksyä sinua, tulee olo, että tässä maailmassa ei vain ole ketään."

"Kuulostaa kurjalta."

"Se tuntui kurjalta. Sitä voi varmaan kuvata sellaisella ololla, kun maantiejyrä olisi viimeisen kerran ajanut ylitse ja sen jälkeen.... Ei enää mitään."

"Tennis liittyi siihen?" Maiju kysyi.

"Tennis on muutaman kerran sen jälkeen, kun kävin kauan sitten kursseilla vaikuttanut suhteisiini... Mutta ei sillä ole ensisijaista merkitystä ollut," kerron. " Enemmänkin halusin tänään pohtia tennistä, koska sitä on mukava pelata ja haikailen taas, jos jostain löytyisi tennisseuraa."

"Varmasti!" Maiju ilmoittaa.

"En usko. Saara on ainoa olento, joka enää kanssani pelaa tennistä, luulen. En osaa niin hyvin sitä peliä, että voisin löytää ketään enemmän pelannutta... Ja tässä iässä ei enää löydy muita saman ikäisiä, jotka eivät olisi jo pelanneet."

"Älä höpsi," Maiju huomauttaa," Aina on olemassa ihmisiä, jotka haluaisivat kokeilla ja harrastaa jotain, mitä eivät ole ennen tehneet."

"Mutta oletko huomannut, miten vaikeaa heidän löytämisensä on. Kun ihan tavallisten ystävienkin löytäminen on vaikeaa." laitan vastaan.

"Mutta harrastusseuran löytäminen voi olla helpompaa... Olen ihan varma, että jostain löytyy yhtä kurja tyyppi tenniksessä kui sinä olet... Jos vain uskalla etsiä!" Maiju väittää.

En sano enää mitään. Maiju saattaa olla oikeassa. Varmaan etsimällä löytää mitä vaan. Mutta jaksanko minä etsiä?

En ole asiasta lainkaan niin varma.
Minulla on paljon muutakin tehtävää, kuin aikani käyttäminen etsimiseen... Edes tenniskaverin etsimiseen.

Ehkä ihmiset ovat tässä maailmassa yksin usein, koska eivät jaksa etsiä. Etsiminen voi olla väsyttävää, varsinkin jos on tunne, että koskaan ei löydä etsimäänsä. 

Olen varma, että joku tekee muiden puolesta etsimisellä hyvä rahat nykymaailmassa. 
Varmasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti